Czytelnia

Bezy z nadzieniem jabłkowym

Środa, 14 maja 2014 Autor: Maja Święcka,
Pyszne bezy, doskonałe z okazji Pierwszej Komunii, jak i na Dzień Dziecka! Polecamy sprawdzony przepis, jak i wiele innych apetycznych w dziale Czytelnia!
Składniki na 20 ciastek:
•    40 sztuk płaskich ciastek bezowych lub blatów bezowych
•    słoik jabłka prażonego Firma Bracia Urbanek
•    20 łyżeczek orzechów włoskich
•    ½  czekolady
•    200g śmietanki kremówki
•    4 łyżki cukru pudru
•    Fix do bitej śmietany
 
Przygotowanie. Schładzamy w lodówce śmietankę i miskę, w której będziemy ją ubijać. Po ok. 10 minutach ubijamy śmietanę a kiedy zacznie gęstnieć, zmniejszamy obroty i dodajemy cukier puder oraz Fix do śmietany.
 
Na papierze rozkładamy 20 sztuk bez. Na każdą bezę kładziemy łyżkę jabłka prażonego, łyżkę śmietany i przykrywamy kolejną bezą oraz kolejną, ale już cieńszą warstwą śmietanki i jabłka. Wierzch ciastek dekorujemy łyżeczką pokruszonych orzechów włoskich. Gotowe bezy ozdabiamy polewą, wykonaną z rozpuszczonej w kąpieli wodnej czekolady.
 
Więcej przepisów na: www.urbanek.com.pl
 
POLECAMY RÓWNIEŻ WIELE CIEKAWYCH PRZEPISÓW W DZIALE CZYTELNIA!

tagi: bezy , nadzienie , jabłko , Urbanek , Firma Bracia Urbanek ,