Czytelnia

Sałatka z tuńczykiem i ogórkiem konserwowym

Piątek, 17 stycznia 2014 Autor: Maja Święcka,
Sałatka z tuńczykiem i ogórkiem konserwowym jest doskonałym pomysłem na smaczną i zdrową przekąskę. Polecamy sprawdzony przepis!

Składniki:
• 200 g tuńczyka w sosie własnym
• 400 g kukurydzy konserwowej
• 4 ugotowane na twardo jajka
• 100-150 g żółtego sera
• 2-3 ogórki konserwowe Firma Bracia Urbanek
• 1/2 cebuli
• 2 łyżki majonezu, śmietany lub jogurtu
• 1 łyżeczka musztardy
• sól, pieprz do smaku

Przygotowanie. Kukurydzę i tuńczyka odsączamy z zalewy. Jajka, ogórki konserwowe, cebulę i ser kroimy w kostkę. Wszystkie składniki sałatki łączymy ze sobą, dodając jednocześnie majonez, śmietanę, musztardę. Całość solimy i pieprzymy do smaku. Przekładamy do miski i schładzamy przez ok. godzinę.

Więcej przepisów na: www.urbanek.com.pl

tagi: Firma Bracia Urbanek , Urbanek , sałatka , tuńczyk , ogórki konserwowe ,