Składniki:
• 200 g tuńczyka w sosie własnym
• 400 g kukurydzy konserwowej
• 4 ugotowane na twardo jajka
• 100-150 g żółtego sera
• 2-3 ogórki konserwowe Firma Bracia Urbanek
• 1/2 cebuli
• 2 łyżki majonezu, śmietany lub jogurtu
• 1 łyżeczka musztardy
• sól, pieprz do smaku
Przygotowanie. Kukurydzę i tuńczyka odsączamy z zalewy. Jajka, ogórki konserwowe, cebulę i ser kroimy w kostkę. Wszystkie składniki sałatki łączymy ze sobą, dodając jednocześnie majonez, śmietanę, musztardę. Całość solimy i pieprzymy do smaku. Przekładamy do miski i schładzamy przez ok. godzinę.
Więcej przepisów na: www.urbanek.com.pl
tagi: Firma Bracia Urbanek , Urbanek , sałatka , tuńczyk , ogórki konserwowe ,
„Na światowych giełdach kakao dalej będzie drożeć i...
Grupa Eurocash jest gotowa do zwiększania udziałów w rynku i...
W I kw. 2024 r. ruch w restauracjach typu fast food wzrósł o...
Sprawdź kod PKD swojej działalności i otrzymaj dofinansowanie...
Obok konkurencji z Ukrainy są nim także liczni pośrednicy...
Zapał osłabia niestabilna sytuacja geopolityczna...
Z danych udostępnionych przez Ministerstwo Finansów, w...
W dużej mierze to wynik niepewności gospodarczej i rosnących...