Nowości

Makarony Malma w nowej odsłonie

Środa, 08 stycznia 2014 Autor: Monika Dawiec,
Makarony Malma w nowej odsłonie już na rynku. Zmianie uległy opakowania, a w ofercie pojawiły się topowe kształty.


Do produkcji makaronów Malma wykorzystuje się jedną z najlepszych pszenic na świecie - 100% Amber Durum – dzięki czemu makarony Malma charakteryzują się najwyższą jakością, wyjątkowym smakiem i charakterystycznym, unikalnym kolorem. Idealnie nadają się do dań, dzięki którym można rozsmakować się i zakochać we włoskiej kuchni oraz poczuć słoneczny klimat Toskanii.  

W sprzedaży 5 form makaronu - każda z form stworzona została z myślą o daniach kuchni włoskiej, a do ich przyrządzenia inspirować będą przepisy na opakowaniach.

Dostępne formy:
- Capellini nidi / gniazda nitki – 400g (8 sztuk w kartonie zbiorczym),
- Chifferi rigati/ kolanka karbowane – 500g (12 sztuk w kartonie zbiorczym),
- Spaghetti 500g (20 sztuk w kartonie zbiorczym),
- Fusilli / świdry  500g (12 sztuk w kartonie zbiorczym),
- Conchiglie rigate/ muszelki słoneczne 500g (12 sztuk w kartonie zbiorczym).

tagi: Malma , makaron , opakowanie , kształt ,