Jajecznica z sałatką naddunajską
Składniki dla 1 osoby:
• 3 jajka
• Szklanka sałatki naddunajskiej
• Połowa małej cebuli
• 2 łyżki masła
• Sól, pieprz do smaku
Przygotowanie. Na patelni rozgrzewamy masło i smażymy na niej cebulę do momentu, aż będzie szklista i nieco zarumieniona. Jajka rozbełtujemy z solą, pieprzem i odsączoną z zalewy sałatką naddunajską. Masę wylewamy na cebulę, całość intensywnie mieszamy. Po ok. 2-3 minutach mieszania i gotowania - jajecznica powinna być gotowa.
Jajecznica z papryką
Składniki dla 1 osoby:
• 3 jajka
• 2-3 papryki konserwowe Firma Bracia Urbanek
• 2 duże łyżki sałatki szwedzkiej Firma Bracia Urbanek
• Sól, pieprz do smaku
• 2 łyżki masła
• 1 łyżka szczypiorku
Przygotowanie. Paprykę i sałatkę odsączamy z zalewy. Paprykę kroimy w paski i łączymy z ogórkami z sałatki szwedzkiej. Jajka roztrzepujemy z solą i pieprzem a następnie łączymy z warzywami. Masę wylewamy na rozgrzane masło, intensywnie mieszając. Smażymy na niewielkim ogniu. Po ok. 3 minutach jajecznica powinna być gotowa.
Podajemy na patelni lub przekładamy na talerz. Dekorujemy pokrojonym szczypiorkiem.
Więcej przepisów na: www.urbanek.com.pl
tagi: jajko , jajka , jajecznica , sałatka , sałatka naddunajska , papryka , Urbanek , Firma Bracia Urbanek ,
Restauracje działające w sieci Sfinks Polska wypracowały w...
Anna Miernikiewicz objęła stanowisko Prezes Zarządu VIVE...
Rolnictwo może odegrać znaczącą rolę w niwelowaniu...
Impulsem dla szarej strefy są krajowe podwyżki akcyzy i...
Rada Ministrów przyjęła projekt nowelizacji ustawy o...
Nabór wniosków ruszy w sierpniu...
Kredyty udzielane firmom oraz ratalne mają się gorzej...