„Są tylko dwie szkoły doskonalenia smaków. Można je rozbijać na pojedyńcze apateczne atomy i delektować się każdym z osobna, lub łączyć. Biorąc z każdego jedynie to co najlepsze tworzymy nowe wyjątkowe kombinacje. „Sos Musztardowo Chrzanowy” to wyśmienity dowód na słuszność drugiej metody” - mówi z uśmiechem Tomasz Kwaśniewski, Manager MOSSO.
Wystarczy tylko jedno spojrzenie by tętniące kolorami ziarenka gorczycy zatopione w gładkiej, aksamitnej konsystencji pobudziły głód kulinarnych przeżyć. Pierwszy do ostrej konfrontacji staje zmysł węchu. Po otwarciu szklanego słoiczka aromat zjednoczonych w kulinarnym uścisku korzeni chrzanu i musztardy sprawia, że łzy stają przed oczami nawet najtwardszym wyjadaczom. Ale nikt nie płacze. Napiętą atmosferę niemal w ostatnim momencie łagodzi dochodząca z głębi pikantnej mikstury delikatna, słodkawa woń, dając zarazem prawdziwy przedsmak tego, co czeka odważnych poszukiwaczy nowych doznań.
Bazę smakową stanowi musztarda, do której dodawane są w odpowiednich proporcjach, ziarna gorczycy, miód i oczywiście ekstrakt korzenia chrzanu. Dzięki tym składnikom otrzymujemy dzieło doskonałe, w którym intesywność i drapieżność została przełamana subtelną kwiatową nutą. „Sos Musztardowo Chrzanowy” nie tylko rozgrzeje nas w chłodne jesienne i zimowe wieczory, ale przede wszystkim rozświetli monotonie codziennych posiłków. Jest idealnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych i duszonych mięs, kiełbas i pasztetów. Przy nim ryby nabiorą kolorów i zyskają niepowtarzalny charakter, a deski wędlin i serów wyłamią się na zawsze z kulinarnych schematów.
„Sos Musztardowo Chrzanowy” dostępny jest w opakowaniach 250 millitrowych w sklepach na terenie całej Polski.