Najbardziej charakterystyczne potrawy z kuchni chińskiej składają się z piersi z kurczaka, marchewki, kiełków sojowych, pędów bambusa, chińskich grzybów i sosu sojowego. We wszystkich przepisach składniki są pokrojone na drobne kawałki, dzięki czemu błyskawicznie się gotują lub smażą. Dla kuchni chińskiej najbardziej typowe są cztery smaki słony, słodki, kwaśny i ostry oraz ich połączenia, np. słodko-kwaśny, ostro-słodki, które nadają jej niepowtarzalnego charakteru.
Mieszanka Chińska Hortex to delikatne kiełki fasoli Mung i chińskie grzyby, chrupiące pędy bambusa, które w połączeniu z dojrzałą marchewką i słodką papryką oraz zaostrzającym smak porem i cebulką tworzą idealną bazę do stworzenia pysznego dania chińskiego. Teraz przygotowanie warzyw w 5 smakach, sajgonek i wielu innych potraw z kuchni azjatyckiej stało się bajecznie proste.
SAJGONKI
2 porcje, 1 porcja: 730 kcal
Czas przygotowania 30 min.
Lista zakupów:
Mieszanka chińska Hortex – 1 opak.
300g mięsa z udek kurczaka
opakowanie papieru ryżowego
olej do smażenia, najlepiej ryżowy
marynata:
4-5 łyżek sosu chilli słodko-pikantnego
Przygotowanie: Mięso pokrój w wąskie paski. Włóż do marynaty na 30 minut. Na gorącym oleju usmaż mięso, po kilku minutach dodaj warzywa. Smaż 10 minut i lekko przestudź. Dopraw do smaku. Farsz zawiń w papier ryżowy i usmaż na złoto.
Opakowanie i cena:
• Opakowanie 450 gr - średnia cena na półce sklepowej - 4.49 zł
tagi: Hortex , mieszanka chińska , warzywa ,
Maspex Romania SRL, spółka należąca do Grupy Maspex...
Wygodne dostawy w ciągu maksymalnie 30 minut, bogaty wybór...
Kurczący się rynek piwa może mieć poważne reperkusje –...
Na wysokich cłach stracą obie strony...
Na rynku pojawił się nowy rodzaj oszustwa...
Komisja szuka nowych źródeł dochodów...
Nowa rządowa strategia ma w tym pomóc...
Komentarz Prezesa Polskiej Izby Handlu...