„Wybudowanie centrum dystrybucyjno - logistycznego jest odpowiedzią na wzrost produkcji oraz wynika z polityki jakościowej firmy” – powiedział Grzegorz Makowski, dyrektor produkcyjno – techniczny. „Magazyn uzyskał akceptację Sanepidu, służb weterynaryjnych oraz Straży Pożarnej, uprawomocniła się też decyzja Powiatowego Nadzoru Budowlanego w sprawie zgody na użytkowanie budynku.”Nowy magazyn o łącznej powierzchni ok. 2600 m² pomieści ponad 4000 palet. Będzie przeznaczony do przechowywania surowców i opakowań wykorzystywanych do produkcji deserów i konserw. Wszystkie mechanizmy zastosowane w nowym magazynie mają na celu znaczącą poprawę organizacji pracy. Plac manewrowy usprawni ruch i rozładunek samochodów dostawczych. System klimatyzacyjny utrzyma temperaturę i wilgotność powietrza w halach magazynowych na odpowiednim poziomie. Zastosowane instrumenty logistyczne zwiększą kontrolę przepływu produktów w magazynie i nadzór nad logistyką. Sam proces przekazywania towarów z magazynu na produkcję będzie odbywał się podziemnym tunelem, w którym zamontowano automatyczny transporter. Paleta, zanim dotrze do miejsca przeznaczenia, będzie miała do pokonania 105 m w najdłuższym odcinku i różnicę poziomu równą 4 m. Oprogramowanie transportera zagwarantuje, że odpowiedni surowiec trafi we właściwe miejsce. Zakończona budowa magazynu jest częścią długoterminowych działań inwestycyjnych podejmowanych przez Rieber Foods Polska, które w ostatnich latach objęły m.in. prace modernizacyjne w zakładach produkujących konserwy i desery.
Firma Mars Polska po raz kolejny została wyróżniona za swoje...
Podczas jubileuszowej konferencji Forum Odpowiedzialnego...
Kolejny raz dobre praktyki Hochland Polska dotyczące...
Konieczne jest złagodzenie podejścia...
Napływ nowych pracowników znacznie zmienił polski rynek pracy...
W odpowiedzi na postulaty organizacji pracodawców i związków...
Prof. G. Kołodko: Trump osiągnie efekt odwrotny od...
Ich udział najszybciej rośnie w Polsce...