Nowości

Nowy wymiar smaku

Środa, 18 września 2013 Autor: Monika Dawiec,
Początek złocistej jesieni to idealny czas, by wykorzystać przywiezione z wakacyjnych podróży kulinarne inspiracje lub – wręcz przeciwnie – dopiero wyruszyć na ich poszukiwanie. W obydwu przypadkach pomocą służy Podravka, zachęcając do podążania szlakiem nowych smaków Vegety. Najnowsze warianty przyprawy odkryją przed nami nie tylko sekrety śródziemnomorskiej czy azjatyckiej kuchni, ale nadadzą także nowego wymiaru znanym już potrawom.
Szlakiem zamorskich smaków

Nowe odsłony Vegety – Śródziemnomorska i Azjatycka zachęcają do kulinarnych poszukiwań. Oryginalnością południowych lub wschodnich smaków nie musimy cieszyć się wyłącznie przy okazji wakacyjnych podróży lub wizyty w restauracji – od tej pory esencję egzotyki możemy mieć na wyciągnięcie ręki w naszej kuchni. 

W nowej ofercie Vegety znalazło się także coś dla miłośników naprawdę mocnych wrażeń – połączenie znanej przyprawy i chilli tworzy prawdziwie wybuchowy duet – Vegetę Pikantną.

Jeśli podczas odbywania dalekich podróży zatęsknimy za tradycyjnymi smakami – czekać będą na nas nowa Vegeta z Koperkiem oraz Vegeta o Smaku Kurczaka, dostarczając inspiracji do odświeżenia domowych przepisów. 

Nowe oblicze ulubionych dań

Najnowsza oferta firmy Podravka wzbogaciła także znane nam już smaki. Jako pierwsza do kulinarnych odkryć zaprasza Vegeta Natur do Mięsnej Zapiekanki. Danie to jest znanym i sprawdzonym sposobem na pomysłowe wykorzystanie mięsa mielonego w niemal każdej kuchni. Nowa Vegeta przygotowana specjalnie z myślą o różnych wariantach tego dania, będzie gwarancją wyrazistego i oryginalnego smaku.

Kolejną nowością w tej kategorii jest Vegeta Natur do Mięsa Duszonego. Ponieważ duszone mięso jest zdrowsze niż smażone i zawiera mniej kalorii, coraz częściej przygotowywane jest przez kulinarnych smakoszy. Ważne, by przed uduszeniem obsypać mięso przyprawą – to kluczowe dla wydobycia pożądanego smaku. 

Vegeta odsłania przed swoimi fanami także tajniki soczystej wołowiny. Sekretem jej smaku jest dobrze przygotowana marynata. Od dziś nie musimy się już martwić co do niej dodać, wystarczy, że sięgniemy po Vegetę Natur do Soczystej Wołowiny.

Jeśli dotąd nie mieliśmy okazji przygotować miodowych żeberek lub wręcz przeciwnie – jest to jedno z naszych ulubionych dań – zapewne ucieszy nas kolejna propozycja, jaką jest Vegeta Natur do Miodowych Żeberek. Jeśli dopiero uczymy się jak je zrobić – na odwrocie znajdziemy prosty przepis, a z Vegetą marynata zrobi się sama.

Vegeta przychodzi z pomocą także miłośnikom Spaghetti Bolognese, które jest smacznym i zarazem szybkim pomysłem na obiad. By jeszcze bardziej przyśpieszyć jego przygotowanie – wszystkie niezbędne zioła i warzywa znajdziemy w nowej mieszance – Vegeta Natur do Spaghetti Bolognese.

Poszerzona oferta Podravki to nie lada gratka dla poszukiwaczy nowych, jeszcze bardziej wyrazistych smaków. Dziesięć nowych wariantów to niekończące się źródło inspiracji, stanowiących gwarancję niezapomnianych kulinarnych doznań. 

Jednak nowa oferta to nie tylko nowe smaki. Podravka, z myślą o fanach naturalnego żywienia przygotowała Vegetę Natur w nowych, stabilnych opakowaniach ze struną (75 g i 300 g). Przyprawa ta pojawiła się również w wersji dla rynku HoReCa – w wygodnym, 3 kg kubełku. Nowości są już dostępne na półkach sklepowych.

tagi: Podravka , Vegeta , nowy smak ,