Wywiady

  • Jakość na pierwszym miejscu

    Piątek, 15 grudnia 2023

    Dla producenta, który jakość stawia na pierwszym miejscu, najlepszym wyróżnieniem jest docenienie przez klientów. O tym jak nagrody rynkowe wpływają na działalność opowiada Marek Kapica, Prezes Zarządu Spółdzielni Dostawców Mleka w Wieluniu. Czytaj więcej »

  • Zrównoważony rozwój stanowi integralną część wszystkich obszarów funkcjonowania Hochland Polska. W ramach opracowanej strategii organizacja stale weryfikuje możliwości optymalizacji prowadzonych procesów. Rozmawiamy na ten temat z Jackiem Wyrzykiewiczem, PR & Marketing Services Managerem w Hochland Polska. Czytaj więcej »

  • Trzy pytania do Sebastiana Nowosada, Dyrektora handlowego ds. sprzedaży sieciowej i HoReCa w Zakładach Mięsnych Silesia kieruje Joanna Kowalska. Czytaj więcej »

  • Zakupy premium wciąż na topie

    Czwartek, 14 grudnia 2023

    Zakup produktów premium to obecnie nie tylko zaspokojenie potrzeb żywieniowych, a wręcz cały model gotowania, z wykorzystaniem produktów wysokiej jakości, stylu jedzenia, oraz odpowiedź na potrzeby psychospołeczne współczesnego konsumenta. O tendencjach zakupowych w czasach wysokiej inflacji rozmawiamy z Sebastianem Bilnikiem, Managerem Rynku Detalicznego – w firmie North Coast. Czytaj więcej »

  • Niewielkie, rodzinne przedsiębiorstwo, które wyrosło na międzynarodowego potentata w kategorii kawy i herbaty… Mowa o Mokate – firmie, która od pokoleń zarządzana przez familię Mokryszów nieustannie rozwija się i buduje potężną markę. O tym co aktualnie dzieje się w przedsiębiorstwie rozmawiamy z dr Katarzyną Mokrysz, Dyrektor Generalną oraz dr Adamem Mokryszem, CEO Grupy... Czytaj więcej »

  • Dynamiczna kategoria e-papierosów

    Poniedziałek, 04 grudnia 2023

    Przesunięcie tradycyjnych papierosów na tło historii i umieszczenie ich w muzeum jest scenariuszem, który zdaje się być coraz bardziej prawdopodobny. O alternatywnie jaką jest vaping rozmawiamy z Cezarym Wytychem, CEO Fusion Labs. Czytaj więcej »

  • Z jednej strony strategia firmy od dziesięciu lat pozostaje niezmienna, z drugiej – kierunek rozwoju dopasowywany jest do zmian rynkowych i aktualnych trendów. Liczy się jedno: być partnerem biznesowym z wyboru. O kluczowych inwestycjach, szeroko pojętej cyfryzacji oraz o tym, co przyniesie przyszłość – rozmawiamy z Anną Szpitalny, Dyrektorem Operacyjnym, Członkiem Zarządu. Czytaj więcej »

  • Asseco: czas na rozwiązania z obszaru AI

    Czwartek, 16 listopada 2023

    Wymagający rynek FMCG potrzebuje obecnie rozwiązań skrojonych na miarę. O tym jak sprostać potrzebom klientów korzystając z najnowszych narzędzi technologii opowiada Paweł Mich, Director, Sales and Implementations, Solutions for FMCG Industry z Asseco Business Solutions. Czytaj więcej »

  • Rozwiązania przyspieszające zakupy są coraz chętniej wybierane przez właścicieli sklepów formatu convenience. O zaletach kas samoobsługowych opowiada Paweł Kowalczuk, Menadżer ds. Sprzedaży i Rozwoju z firmy Comp, właściciela marki Novitus. Czytaj więcej »

  • 3 pytania do Marty Orackiej, Market Research & Brand Development Manager w Global Cosmed Group – kieruje Monika Górka. Czytaj więcej »

  • Telefon na wynajem? Czemu nie!

    Czwartek, 16 listopada 2023

    Konsumenci elektroniki użytkowej coraz bardziej cenią sobie usługi. Najlepiej, żeby było tanio, dobrze, a do tego ekologicznie. Czy jest to możliwe? Przedstawiamy usługę długoterminowego najmu RentMe, wyróżnioną w konkursie „Złote Innowacje FMCG & Retail 2023”. O tym i innych rozwiązaniach opowiada Małgorzata Parzymies, Dyrektor działu usług w MediaMarktSaturn Polska. Czytaj więcej »

  • Toruńskie Pierniki są najbardziej charakterystycznym symbolem Torunia, a ich produkcja odbywa się według tradycyjnej, pilnie strzeżonej receptury już od wielu lat. O łączeniu tradycji z trendami oraz planach na przyszłość w rozmowie z Wojciechem Szelągiem, gospodarzem programu Gabinet Spożywczy oraz Tomaszem Pańczykiem, Redaktorem Naczelnym opowiada Szymon Poliński, Prezes... Czytaj więcej »

  • Współpraca łącząca różne światy

    Czwartek, 16 listopada 2023

    Połączenie chrupkości oraz lekkości Sonko z przyjemnością i aksamitnością wedlowskiej czekolady, przyniosło bardzo smaczne efekty w postaci ciekawych produktów. Współpraca marek Sonko i E.Wedel pozwoliła stworzyć komunikację łączącą różne światy i style, co przypada konsumentom do gustu. Dzięki kooperacji rozwija się nie tylko sam produkt, który zyskuje dodatkowe... Czytaj więcej »

  • Aksam to polska firma z 30-letnią historią, dla której priorytetem jest konsument i polskie, wysokiej jakości składniki. O trendach na rynku przekąsek, ofercie oraz planach rozwoju opowiada Łukasz Knapowski, Dyrektor Handlowy w firmie Aksam. Czytaj więcej »

  • Tajemnica sukcesu produktów własnych firmy Gibar tkwi w jakości składników i miłości do doskonałego smaku polskiej tradycji. O wyjątkowości Śliwki Luksusowej, a także współpracy z zagranicznymi producentami oraz o ważnych wydarzeniach, które miały miejsce w ostatnim czasie i planach na najbliższy rok rozmawiamy z Pawłem Majchrzakiem, Dyrektorem Operacyjnym, Członkiem... Czytaj więcej »

  • Hortex – zdrowo, smacznie, szybko

    Piątek, 13 października 2023

    Mrożone warzywa oraz dania gotowe to – jak pokazują dane – kategorie z ogromnym potencjałem, zwłaszcza, że oferują m.in. oszczędność czasu i pieniędzy. O wielu innych korzyściach mrożonych produktów, ich rozwoju, trendach na rynku i ofercie opowiada Monika Jagnieża, Młodszy Kierownik Marki w firmie Polski Ogród. Czytaj więcej »

  • Breakthrough Innovation Report Poland to coroczne zestawienie innowacji FMCG wytypowanych przez NielsenIQ. Wśród wyróżnionych za rok 2022 nie zabrakło marki Almette, której serek wiejski, dostępny w trzech unikalnych wariantach, został numerem jeden w kategorii „nabiał”. O wyróżnieniu oraz samej innowacji opowiada Jacek Wyrzykiewicz, PR & Marketing Services Manager w Hochland... Czytaj więcej »

  • Ta wielopokoleniowa firma rodzinna ze 100% polskim kapitałem ma wiele ambitnych planów, które z powodzeniem realizuje. O topowym produkcie, lokalnym patriotyzmie i nowościach w ofercie – rozmawiamy ze Sławomirem Żabczyńskim, właścicielem PHUP KWS ŻABCZYŃSCY. Czytaj więcej »

  • Mokate to przykład firmy rodzinnej, która osiągnęła sukces na arenie międzynarodowej. Jako jedna z pierwszych polskich organizacji wykorzystała określenie „firma rodzinna” w swojej identyfikacji oraz z dumą utożsamia się z tym stwierdzeniem. Jako czwarte już pokolenie, dr Adam Mokrysz wraz z żoną dr Katarzyną Mokrysz, współtworzą sukces grupy Mokate. Ich celem jest... Czytaj więcej »

  • Ostatnie lata, jak również obecny rok są pełne wyzwań. Konsument zmuszony jest do poszukiwania tańszych zamienników w kategoriach napojowych i nie tylko. O sytuacji w segmencie napojów bezalkoholowych, nowych produktach oraz pozycji firmy na rynku rozmawiamy z Marcinem Bojanowiczem, Wiceprezesem Zarządu Zbyszko Company. Czytaj więcej »

  • Modern Expo odpowiada na potrzeby klientów i nie boi się eksperymentowania z nowymi obszarami działalności. Różnorodne doświadczenia mają pozytywny wpływ na rozwój organizacji. O najciekawszych projektach, trendach na rynku urządzeń chłodniczych, a także innowacjach w zakresie oszczędności energii rozmawiamy z Bogdanem Łukasikiem, Prezesem Modern Expo. Czytaj więcej »

  • Trzy pytania do Andrzeja Skapczyka, Prezesa Zarządu w Sertop kieruje Monika Książek. Czytaj więcej »

  • Trzy pytania do Karoliny Sarnik, p.o. Dyrektora Marketingu, ZM Silesia – kieruje Monika Górka. Czytaj więcej »

  • System Image Recognition by Asseco to rozwiązanie, które umożliwia wygodne oraz szybkie gromadzenie informacji w punktach sprzedaży detalicznej. Pozwala skuteczniej zarządzać dostępnością produktów i merchandisingiem. Pojawiają się jednak spekulacje dotyczące tego, czy system jest równie skuteczny w trybie Offline. Wątpliwości wyjaśnia Piotr Łapiński, Product Manager w... Czytaj więcej »

  • Wystartowała 8. edycja Wielkiej Loterii Almette, w której do wygrania na własność jest całoroczny, ubezpieczony i w pełni urządzony ekoDOM w najwyżej położonej miejscowości w Polsce – Ząb. Rozmawiamy na temat z Jackiem Wyrzykiewiczem, PR & Marketing Services Managerem w Hochland Polska. Czytaj więcej »

  • Opakowania żywności to nie tylko bezpieczeństwo, ale też wizytówka firmy, znak rozpoznawczy. Obecnie duże znaczenie mają względy środowiskowe. Jak branża opakowaniowa radzi sobie z najnowszymi wyzwaniami? O tym wyjątkowym rynku opowiada Mauricio Contreras, Dyrektor Marketingu na Europę Wschodnią w Tetra Pak. Czytaj więcej »

  • Transgourmet Foodservice i Selgros HoReCa wierzy w biznes swoich klientów i wspiera ich na wielu płaszczyznach, co umożliwia przedsiębiorcom z branży gastronomicznej rozwijanie swojej działalności. Jednym z klientów Selgros HoReCa jest łódzka restauracja Ramki. O pierwszych krokach w branży gastronomicznej, przepisie na sukces lokalu, a także współczesnych wyzwaniach w... Czytaj więcej »

  • Green marketing czy greenwashing?

    Środa, 09 sierpnia 2023

    Jak dostrzec różnice i wybierać produkty ekologiczne – nie tylko z pozoru – wyjaśnia Magdalena Sułek-Domańska, Managerka ds. zrównoważonego rozwoju i relacji zewnętrznych, Global Cosmed Group. Czytaj więcej »

  • Wiele produktów usuwa zabrudzenia w toalecie, lecz czy zapewniają bezpieczeństwo? Domestos dba o poszerzanie swojej ekspertyzy gwarantując szerokie spektrum rejestracji biobójczej. Dzięki swojej długoletniej ekspertyzie i skuteczności, zdobył zaufanie wielu polskich domów. O szerokim portfolio marki i oczekiwaniach konsumentów rozmawiamy z Magdaleną Pawlak, Brand Manager Domestos,... Czytaj więcej »

więcej artykułów