Nowości

LISNER - świąteczne propozycje w nowej odsłonie

Poniedziałek, 11 października 2010
W okresie świąt Bożego Narodzenia pragniemy delektować się każdą chwilą spędzoną w gronie najbliższych i dokładamy starań, by zachwycić ich wyjątkowymi potrawami. Komponując uroczyste menu pamiętajmy o produktach marki Lisner - teraz dostępnych w nowych opakowaniach z nowym „uśmiechniętym" logo - podkreślającym ich wysoką jakość, wyjątkowy smak i radość kulinarnych odkryć.

Produkty Lisner pozwolą wprowadzić na świąteczny stół tradycyjne potrawy w nowych aranżacjach. Filety śledziowe - wiejskie i a'la Matjas w oleju, śledź z łososiem w sosie śmietanowym i sałatka śledziowa z buraczkami to tylko niektóre propozycje z bogatej świątecznej oferty marki. 

Ś L E D Ź   Z   Ł O S O S I E M   W   S O S I E   Ś M I E T A N O W Y M   W   O D S Ł O N I E  
Z   S U S Z ON Y M I    O W O C A M I

Składniki:

Śledź z łososiem w sosie śmietanowym LISNER,

rukola,

jajo ugotowane na twardo,

suszone śliwki i morele,

orzechy włoskie,

pomarańcza,

cytryna,

koperek,

mleko.

Sposób przygotowania: 

Orzechy włoskie ugotować w mleku, ostudzić i połamać na drobne kawałki. Sałatę umyć, osuszyć
i porwać na drobne kawałki. Jajko ugotować na twardo, białko pokroić w drobną kostkę, żółtko przetrzeć przez tarkę o grubych oczkach. Śliwki i morele suszone pokroić w drobne paski. Wszystkie składniki wymieszać. Pomarańczę wyfiletować (oddzielić miąższ od białych błonek), pokroić w cząstki. Na rukoli ułożyć wszystkie składniki sałatki. Na końcu dodać filety śledziowe z łososiem bez  sosu, skropić sokiem z cytryny. Tuż przed podaniem delikatnie polać sosem śmietanowym. Udekorować koperkiem.

Śledź z łososiem w sosie śmietanowym 

Opakowanie: 300 g

Cena: 5,49 zł 

W I E J S K I E    F I L E T Y    Ś L E D Z I O W E    W    T O R T I L L I

Składniki:

Wiejskie filety śledziowe w oleju LISNER,

tortilla,

ser żółty (czedar lub gouda),

ogórek kiszony,

jabłko,

mango,

sok z cytryny do skropienia,

sałata lodowa i roszponka,

koperek do dekoracji,

papryczka chilli do zaostrzenia smaku (opcjonalnie).   

Sposób przygotowania:

Tortillę wkładamy do piekarnika i podgrzewamy by była ciepła, ale nie spieczona. Ser żółty, ogórki kiszone, jabłko, mango pokroić w cienkie paski. Śledziki pokroić w 2,5 cm kawałki i  wymieszać z pozostałymi składnikami. Na ciepłą tortillę wykładamy porwane liście sałaty lodowej i roszponki. Staramy się wszystkie składniki układać na połowie tortilli by łatwiej było ją później złożyć. Na sałatę wykładamy wszystkie składniki sałatki ze śledziem, skrapiamy sokiem z cytryny. Wielbiciele pikantnych smaków mogą dodać papryczkę chilli. Wykładamy na talerz ozdabiając koperkiem. 

Wiejskie filety śledziowe 

Pojemność: 650 g

Cena: 10,99 zł  

Ś L E D Ź   W   S O S I E   C U R R Y

Składniki:

8 filetów śledziowych LISNER,

1 szklanka jogurtu naturalnego,

6 łyżek majonezu,

2 cebule,

2 łyżki rodzynek,

sok z połowy cytryny,

2 łyżeczki cukru,

Curry Kamis, 7 g

Przygotowanie:

Filety śledziowe Lisner wymoczyć w zimnej wodzie przez ok. 1 godz. Cebulę drobno posiekać, przelać na sitku wrzątkiem, ostudzić. Rodzynki zalać gorącą wodą i moczyć przez ok. 5 min. Jogurt dokładnie wymieszać z majonezem i curry. Wlać sok z cytryny, wsypać cukier i wymieszać. Następnie dodać osączone rodzynki i cebulę i ponownie wszystko wymieszać. Na półmisek wylać odrobinę przygotowanego sosu. Następnie ułożyć pokrojone w kawałki filety Lisner i polać sosem. Odstawić w chłodne miejsce na minimum 24 godz.

Produkty wykorzystane w promocji:

Filety śledziowe a'la Matjas w oleju

Opakowanie: 1 000 g                                        

Cena: 15,99 zł

Przyprawa Kamis Curry, 7 g 

Ś L E D Ź   W   S O S I E   S O J O W O - I M B I R O W Y M

Składniki:

8 filetów śledziowych LISNER,

1 cebula,

½ pęczka szczypiorku,

5 łyżek sosu sojowego,

3 ząbki czosnku,

4 łyżki miodu,

sok z 1 cytryny,

250 ml oleju rzepakowego,

Imbir Kamis, 7 g

Przygotowanie:

Filety śledziowe Lisner wymoczyć w zimnej wodzie przez ok. 1 godz. Cebulę posiekać w piórka, szczypiorek pokroić na ukos. Sos sojowy połączyć z wyciśniętym przez praskę czosnkiem, miodem, imbirem i sokiem z cytryny, wszystko dokładnie wymieszać. Przygotowany sos wlać do słoika, dodać szklankę oleju, a następnie zakręcić słoik i całość dokładnie wymieszać. Na półmisek wylać odrobinę przygotowanego sosu,  ułożyć na nim pokrojone w plasterki filety Lisner i polać sosem. Odstawić w chłodne miejsce na minimum 24 godz.

Produkty wykorzystane w promocji:

Filety śledziowe a'la Matjas w oleju

Opakowanie: 1 000 g                                        

Cena: 15,99 zł

Przyprawa Kamis Imbir, 7 g

 

(Maja Święcka)

 

 

 

 

 

tagi: Lisner ,