Nowości

Karnawał o smaku jabłka

Środa, 12 stycznia 2022
Nowy Rok, nowe połączenia i nowe produkty. Ciekawe pomysły serwują zatem Bracia Sadownicy oraz Eliza Mórawska-Kmita przedstawiając przepis na drink z wykorzystaniem “Musującego jabłka”. To lekkie i orzeźwiające połączenie zawitało do sadu, aby urozmaicić i ożywić każde karnawałowe spotkanie.
Soki na każdą okazję

W grudniu rozgrzewali i otulali “Grzanym jabłkiem”, w styczeń Bracia z Elizą Mórawską-Kmitą, autorką bloga WhitePlate.com, wchodzą natomiast z nową energią i zapałem. Co pozostaje niezmienne, to oczywiście jabłka w roli głównej. To już trzeci przepis powstały w ramach kampanii “Jabłka na talerzu” - tym razem w wydaniu musującym i nadzwyczaj prostym. Drink na bazie “Musującego Jabłka” będzie w centrum uwagi każdego spotkania.

Sok z jabłek z bąbelkami

“Musujące jabłko” powstało z połączenia świeżo tłoczonego soku jabłkowego z odrobiną wody oraz bąbelków. To lekki i orzeźwiający wybór w ciągu dnia, a także alternatywa dla słodzonych napoi gazowanych.

“Musujące jabłko” dostępne jest w 5 smakach: z agrestem, z cytryną, z miętą ogrodową, z pomarańczą i klasyczne - jabłkowe. W lato można spróbować również limitowanych edycji, które doskonale podkreślają beztroski smak wakacji.

W styczniu debiutują natomiast dwa nowe warianty, stworzone z myślą o karnawale - “Musujące jabłko” z imbirem oraz z limonką. Nowy rok to zatem nowe smaki i nowe połączenia - jak drinki na bazie musującego napoju.

Wytrawny, musujący i orzeźwiający

Z jednej strony wytrawny gin, z drugiej owocowe, naturalnie słodkie “Musujące jabłko”. Dwa przeciwieństwa, które razem tworzą idealny słodko-gorzki drink. Dzięki delikatnym bąbelkom oraz kostkom lodu skutecznie orzeźwi w trakcie każdego, nie tylko karnawałowego spotkania.

Gin w sadzie

Czas przygotowania: 5 minut
Liczba porcji: 1


  • 40 ml ginu
  • 100 ml Musującego jabłka
  • 1-3 plasterki jabłka
  • 50 ml toniku
  • kostki lodu
  • gałązka rozmarynu (opcjonalnie)
Wrzucamy lód do szklanki.
Wlewamy gin, Musujące jabłko oraz tonik.
Dekorujemy plasterkami jabłka oraz świeżym rozmarynem.
Podajemy i smakujemy z przyjaciółmi.

Psst. Zostaw przepis także na potem - sprawdzi się latem z limitowanymi wersjami “Musującego jabłka”!




tagi: Bracia Sadownicy , Eliza Mórawska-Kmita , przepisy , drink , alkohole , rynek spożywczy , sprzedaż handel , konsument ,