Nowości

Goodvalley wprowadza niskokaloryczne kabanosy przyjazne dla nas i planety

Piątek, 01 października 2021
Podczas podróży, w pracy, szkole czy na spotkaniu z przyjaciółmi. Kabanosy to szybka i łatwa przekąska na każdą okazję. Zanim jednak sięgniemy po nasz ulubiony produkt, warto zwrócić uwagę na etykietę i jakość wyrobu. Goodvalley rozszerza swoje portfolio o kabanosy przyjazne dla nas i planety, które produkowane są w innowacyjny sposób! Bez osłonek, z niską zawartością tłuszczu, o krótkim i czystym składzie, z mięsa pochodzącego z własnych farm, z chowu bez antybiotyków.
Kabanosy są niezwykle popularną przekąską, po którą sięgamy niezmiennie od lat. Jednak im bardziej jesteśmy świadomymi konsumentami, tym częściej sprawdzamy skład i jakość produktów, które są nam oferowane. W trosce o siebie i naszą planetę, warto wybierać te, które pochodzą ze zrównoważonych produkcji, gwarantujących wysoką ich jakość, bez wpływu na środowisko. Taką postawę przyjmuje Goodvalley. Firma stale rozszerza ofertę swoich produktów, zachowując przy tym neutralność klimatyczną, corocznie potwierdzaną certyfikatem zerowego śladu węglowego netto. Tym razem, przyjazny planecie producent mięsa, wprowadza m.in. kabanosy bez konserwantów, które dostępne są od września 2021.

Innowacyjny model produkcji, czysty skład, praktyczne pakowanie

Nowe kabanosy produkowane są w innowacyjnej technologii – są całkowicie bezosłonkowe, dzięki czemu do ich wytwarzania nie używa się alginianu sodu, ani chlorku wapnia. W wyrobach tych nie znajdziemy także konserwantów, sztucznych barwników, zagęszczaczy, a nawet cukru czy innych zbędnych składników. Czytając etykietę zauważymy, że skład kabanosów to jedynie mięso wieprzowe, sól, przyprawy oraz ekstrakty warzyw i owoców.

Domeną nowych produktów od Goodvalley jest również sposób ich pakowania. Są wygodnie podzielone na wiele części, dzięki czemu stają się praktyczną i szybką przekąską w każdej sytuacji – w pracy, w domu czy na wycieczce.

Dobre praktyki produkcyjne

Goodvalley produkuje kabanosy z mięsa pochodzącego z ich własnych farm, z chowu bez antybiotyków. Co więcej, produkty te posiadają międzynarodowy certyfikat GLOBAL G.A.P., będący gwarancją spełniania standardów dobrych praktyk rolniczych i produkcyjnych.

Firma udostępnia również swoim konsumentom możliwość sprawdzenia, gdzie dokładnie dany wyrób został wyprodukowany, na jakiej farmie było chowane zwierzę, z którego wyrób został wytworzony czy nawet gdzie było uprawiane zboże pod paszę dla tego zwierzęcia. Wszystko to możemy odczytać skanując kod QR umieszczony na opakowaniu produktu.

- Pragniemy stale zapewniać szeroki wybór wysokiej jakości produktów, które są przyjazne planecie. Zawsze podkreślamy, że traktujemy bardzo poważnie zarówno dobro naszych konsumentów, jak i klimatu, dlatego produkujemy nasze wyroby z poszanowaniem natury. Kabanosy, które wchodzą jako nowość do naszego portfolio są produkowane według najwyższych standardów, pozwalając nam uzyskać zarówno czysty i krótki skład produktów, jak i zerowy ślad węglowy netto. Zachęcamy naszych konsumentów do spróbowania nowych wyrobów. – mówi Paweł Nowak, dyrektor generalny Goodvalley.



tagi: Goodvalley , niskokaloryczne kabanosy , wędliny , rynek spożywczy , sprzedaż , handel , konsument , FMCG , przemysł spożywczy ,