Handel

Carrefour wspólnie z lokalnym przedsiębiorcą otworzył unikalny supermarket

Poniedziałek, 07 grudnia 2020
Wnowym centrum handlowym Dekada Nysa otwarty został 21. supermarket franczyzowy sieci Carrefour Polska. Na powierzchni 700 m2 sklep oferuje ponad 12 tysięcy produktów. To jedyny market w mieście, który wyróżnia szeroki wybór produktów premium, BIO, lokalnych oraz alkoholi. Sieć dynamicznie inwestuje w rozwój tego formatu sklepów i oferuje współpracę lokalnym przedsiębiorcom zainteresowanym prowadzeniem supermarketu.
Jak pokazują dane firmy Nielsen, już ponad połowa sklepów spożywczych w Polsce działa we franczyzie. W sieciach franczyzowych funkcjonuje ponad 43 tys. sklepów spożywczych, na 88 tys. działających na rynku. Ta forma współpracy daje większą szansę na odniesienie sukcesu, gdyż łączy doskonałą znajomość lokalnego rynku przez przedsiębiorcę, z know-how, rozpoznawalnością i siłą zakupową znanej marki.

- Polscy przedsiębiorcy coraz chętniej angażują się w działalność franczyzową w formacie supermarketu. W 2020 r. uruchomiliśmy 6 nowych sklepów o powierzchni ponad 500m2 i będziemy dynamicznie rozwijać ten format w 2021 r. Zainteresowanym partnerom, poza wsparciem w otwarciu nowego sklepu oferujemy też możliwość przejęcia supermarketu działającego już w sieci własnej Carrefour - mówi Wojciech Sypień, dyrektor odpowiedzialny za rozwój supermarketów franczyzowych w Carrefour Polska.

W sieci franczyzowej Carrefour Polska działa już łącznie 21 supermarketów. W tym 14 sklepów usytuowanych w wolnostojących pawilonach handlowych, 6 działających w centrach handlowych i retail parkach oraz 1 na stacji paliw.

Carrefour Market w Nysie oferuje ponad 200 rodzajów warzyw i owoców oraz soków i bakalii, w tym wiele nowości marki własnej Carrefour oraz bogaty wybór świeżych, lokalnych wędlin i serów, a także mięsa. Klienci znajdą tu również wyroby z Wędzarni Carrefour oraz świeże pieczywo z miejscowych piekarni. Ofertę uzupełniają artykuły regionalne i lokalne oraz produkty pod marką „Jakość z Natury Carrefour”, wytwarzane z poszanowaniem środowiska naturalnego, zgodnie z zasadami zrównoważonego rolnictwa i kontrolowane „od pola do talerza”. Z myślą o osobach poszukujących posiłków w ofercie supermarketu znalazły się także gotowe do zjedzenia dania, zupy czy sałatki w tym niedawno wprowadzonej na rynek marki własnej Bon Apetit!

W nowym supermarkecie, podobnie jak we wszystkich sklepach, priorytetem sieci Carrefour jest dbałość o bezpieczeństwo sanitarne klientów i pracowników oraz najwyższe standardy higieny. Klienci mają zapewnione stoiska do dezynfekcji rąk, obsługiwani są przez pracowników w maseczkach, są też informowani o obowiązku zakrywania ust i nosa, dezynfekcji rąk oraz konieczności zachowania dystansu społecznego.

Dużym udogodnieniem dla klientów robiących codzienne zakupy w nowym supermarkecie jest podziemny parking na ponad 440 samochodów, którym dysponuje nowe centrum handlowe w Nysie. Dla klientów Carrefour parking jest darmowy.

Format supermarketów przeznaczony jest dla przedsiębiorców dysponujących lokalem o powierzchni co najmniej 500m2. Jednak osoby, które nie posiadają tego typu obiektu mogą przejąć sklep sieci własnej Carrefour. Zainteresowani więcej szczegółów znajdą na stronie https://serwiskorporacyjny.carrefour.pl/franczyza/supermarkety-franczyzowe.


tagi: Carrefour , supermarket , sieci handlowe , sprzedaż , handel , konsument , nowe placówki handlowe , franczyza ,