Nowości

Bajgle z pastą muhammara, cheddarem, rukolą i Keczupem Premium Pikantnym Roleski

Środa, 18 listopada 2020
Bajgle to puszyste, okrągłe bułeczki w kształcie pierścienia z dziurką w środku. Ten rodzaj pieczywa jest nam znany od lat, lecz prawdziwą popularność zyskał dopiero w XX wieku dzięki emigrantom żydowskim zamieszkałym w Stanach Zjednoczonych. Aktualnie, bajgle na słodko lub wytrawnie chętnie wybierane są jako forma śniadania lub szybkiego posiłku na wynos. Naszym ulubionym połączeniem są te z pastą muhammara, cheddarem i rukolą z dodatkiem Ketchupu Pikantnego Premium Roleski.
Śniadanie to najważniejszy posiłek, dzięki któremu nabieramy energii na resztę dnia. Właśnie dlate-go powinno być ono odpowiednio zbilansowane, syte, zdrowe i oczywiście pyszne. Aby nieco od-czarować nasze śniadania, zamiast tradycyjnej bułki warto skusić się na bajgla. Bajgiel to pyszny wypiek - puszysty w środku i chrupiący na zewnątrz - idealnie sprawdzający się z twarożkiem i dże-mem, zwłaszcza kiedy mamy ochotę na coś słodkiego. Dla fanów śniadań na słono - bajgiel będzie idealnie smakował z dodatkiem sera typu cheddar oraz rukoli, która przełamie całość smaku po-trawy. Tajnym składnikiem dania będzie pasta z papryki z dodatkiem Ketchupu Pikantnego Pre-mium Roleski.

Podstawą Ketchupu Pikantnego Premium Roleski są pomidory, które wpływają na smak, kolor i gęstość finalnego produktu. Firma Roleski stworzyła Ketchup Premium aż z 232 g pomidorów na każde 100 g ketchupu. W składzie nowego produktu od Roleski znajduje się także sól himalajska, ocet jabłkowy i cukier trzcinowy, dzięki czemu Ketchup Premium Pikantny zaskakuje lekką pikante-rią, która przypadnie do gustu zarówno fanom ostrego, jak i łagodnego smaku. W recepturze Role-ski nie ma miejsca na konserwanty, gluten czy zagęstniki, co dodatkowo podkreśla klasę premium nowego ketchupu.


Bajgle z pastą muhammara, cheddarem i rukolą

roleski_bajgle_keczup_premium_pikantny1.jpg


Składniki: (4 porcje)

Muhammara - pasta z pieczonej papryki
  • 3 papryki czerwone
  • 70- 100 g orzechów włoskich
  • 3-4 łyżki oliwy z oliwek
  • sok z połowy limonki 
  • 2 ząbki czosnku 
  • 2 łyżki Ketchupu Pikantnego Premium Roleski 
  • szczypta płatków chili
  • szczypta soli
  • 4 bajgle np. z makiem lub pełnoziarniste
  • 8 plasterków sera cheddar
  • garść Rukli
  • 1 pęczek posiekanej zielonej cebulki Muhammara
Sposób przygotowania:
  1. Piekarnik nagrzewamy do 180 st. C. Wkładamy do niego umyte papryki i pieczemy przez 20-30 minut, aż skóra mocno się zarumieni, a wręcz przypali.
  2. Przekładamy papryki do plastikowych lub strunowych woreczków i po kilku minutach zdej-mujemy  z nich skórę oraz pozbywamy się gniazd nasiennych. 
  3. Orzechy włoskie prażymy na suchej patelni, siekamy czosnek.
  4. Wkładamy obrane papryki oraz resztę składników do kielicha blendera i blendujemy na pa-stę.
  5. Bajgle kroimy na pół i smarujemy sporą ilością pasty muhammara, dodajemy po 2 plasterki cheddara, rukolę i zieloną cebulkę.






tagi: Keczup Premium Pikantnym Roleski , bajgle z pastą muhammara , cheddarem , rukolą , sosy , produkty spożywcze , sprzedaż , handel , hurt , detal , konsument , rynek spożywczy ,