Nowości

Ocet jabłkowy od Roleski – naturalnie smaczny

Czwartek, 24 września 2020
Ocet jabłkowy towarzyszy nam od tysięcy lat. Spożywali go starożytni Babilończycy, Hipokrates wykorzystywał go w leczeniu dróg oddechowych, a Kleopatra stosowała go do zabiegów pielęgna-cyjnych w łaźniach. Dziś znany jest głównie z wyjątkowego aromatu, który podkreśla smak sałatek, past kanapkowych czy marynat do mięsa. Firma Roleski wprowadziła do oferty ocet jabłkowy z naturalnej fermentacji o delikatnym smaku i przyjemnym zapachu, który znajdzie swoje zastoso-wanie w każdej kuchni.
Ocet jabłkowy jest jedną z wielu odmian octu, który powstaje w procesie fermentacji i jest źródłem wielu cennych enzymów, aminokwasów, witamin i pierwiastków. Ocet jabłkowy Roleski to wysokiej jakości produkt, który wyróżnia intensywna barwa i mętny osad - będące oznaką właściwego pro-cesu fermentacji bez dodatku siarczanów.

Kuchenny pomocnik

Choć ocet jabłkowy posiada wiele właściwości i zastosowań, najczęściej jednak towarzyszy nam w kuchni. Stosowany regularnie i w niewielkich ilościach może korzystnie wpłynąć na pracę układu odpornościowego i trawiennego – jest też polecany osobom z nadwagą lub podwyższonym pozio-mem glukozy we krwi. Ocet redukuje także widoczność blizn, a dzięki swoim właściwościom anty-bakteryjnym w przeszłości stosowany był między innymi do odkażania ran.

Obecnie ocet jabłkowy stał się produktem chętnie wykorzystywanym w kuchni. Ocet z jabłek od firmy Roleski ma przyjemny aromat owocowego sadu i delikatny smak, dzięki czemu sprawdzi się jako dodatek do wielu znanych potraw.  Ocet Jabłkowy z 5% stężeniem kwasu octowego od Roleski najlepiej sprawdzi się jako baza do sosu. Wymieszany z musztardą i przyprawami może służyć jako aromatyczny dressing do sałatek lub surówek, a osobom lubiącym eksperymentować w kuchni sprawdzi się w roli dodatku do smażonych gruszek. Ocet jabłkowy, dzięki swojemu niepowtarzal-nemu smakowi, możne być stosowany zarówno w procesie marynowania mięsa, jak i dodawany do past kanapkowych, dzięki czemu śniadania i kolacje staną się o wiele ciekawsze.

Jeśli lubimy charakterystyczny posmak octu, ale w lżejszej wersji, w wielu przepisach, w których pojawia się tradycyjny ocet spirytusowy, możemy spróbować zamienić go na ocet jabłkowy firmy Roleski i poznać zupełnie nowy wymiar smaku znanych nam do tej pory potraw.

Ocet jabłkowy Roleski to wysokiej jakości produkt, który może znaleźć wiele zastosowań. Jego ory-ginalny, kwaskowaty posmak i aromatyczny zapach sprawią, że potrawy nabiorą nowego charakte-ru. Uzyskanie octu Roleski w procesie nowoczesnej fermentacji naturalnej sprawia, że jest to pro-dukt wysokogatunkowy, który odnajdzie się w wielu polskich kuchniach.

Ocet Jabłkowy Roleski – cena 5,67 zł
Roleski_ocet_jablkowy.jpg


Na
100 g15 g
Kalorie22 kcal3 kcal
Tłuszcz0 g
0 g
Węglowodany        
0 g0 g
Białko           
0 g0 g
Sól           
0 g0 g






tagi: ocet jabłkowy , Roleski ,