Nowości

Aromatyczny currywurst z Sosem do Hot Dogów i Parówek Roleski

Środa, 23 września 2020
Currywurst to danie, które doczekało się swojego… muzeum. Kiełbasa serwowana jest na terenie całych Niemiec, gdzie cieszy się ogromną popularnością wśród miejscowych i turystów. Prostota, a zarazem wyjątkowy smak i sytość tego dania sprawiły, że food trucki serwujące currywurst można znaleźć w wielu światowych lokalizacjach. Smak kiełbasy idealnie podkreśla Sos Roleski do Hot Dogów i Parówek z linii Street Food, który stanowi niecodzienne połączenie znanych smaków.
Idealne proporcje musztardy i keczupu wraz z właściwie dobranymi przyprawami to sekret sosu Roleski do Hot Dogów i Parówek z linii Street Food. Sos stanowi połączenie goryczkowatej musztar-dy i łagodnych pomidorów, bez dodatku glutenu, GMO, konserwantów oraz glutaminianu sodu. Idealnie sprawdzi się jako dodatek do jednego z najpopularniejszych niemieckich dań – currywurst. Co ciekawe, historia currywursta sięga połowy zeszłego wieku, kiedy niemiecka restauratorka, Her-ta Heuwer, po raz pierwszy zaserwowała to danie. Kiełbasa z curry szybko zdobyła serca mięsnych smakoszy, którzy dzięki prostocie jej przygotowania, mogą cieszyć się smakiem currywursta w swo-ich domach - najlepiej w towarzystwie sosu Roleski do Hot Dogów i Parówek.

Aromatyczny currywurst z Sosem do Hot Dogów i Parówek Roleski

Składniki:
  • 2 kiełbasy 
  • ćwierć główki czerwonej kapusty 
  • 1 cebula
  • 1 czubata łyżka kwaśnej śmietany 
  • 1 łyżeczka miodu
Przyprawy: Sól, pieprz, cynamon, curry, tymianek
  • masło 
  • sos Roleski Street Food do Hot Dogów i Parówek
Sposób przygotowania:
  1. Kapustę kroimy w cieniutkie paski, myjemy i suszymy.
  2. W misce przygotowujemy sos z czubatej łyżki kwaśnej śmietany, łyżeczki miodu, szczypty soli, pieprzu oraz małej szczypty cynamonu. 
  3. Do sosu dodajemy kapustę i dokładnie mieszamy składniki.
  4. Kiełbasę delikatnie nacinamy w kratkę, smażymy na maśle aż się mocno zrumieni razem z pokrojoną w pióra cebulą oraz świeżymi listkami tymianku. Całość delikatnie solimy. 
  5. Kiełbasę przekładamy na talerz z kapustą, przyprawiamy curry i dodajemy cebulę.
  6. Podajemy z sosem Roleski Street Food do Hot Dogów i Parówek



tagi: sos do Hot Dogów i Parówek , Roleski ,