Nowości

Paprykarz szczeciński – uwielbiany od lat

Środa, 08 kwietnia 2020
Paprykarz szczeciński - produkt, który pieścił kubki smakowe Polaków w latach 70. Zdecydowany HIT PRL-u. Klasyczny przysmak, który uwielbiany był przez małych i dużych. To niewątpliwie kultowa konserwa tamtych czasów. Niezapomniany smak wspominamy do dziś… Czy obecnie na rynku znajdziemy jeszcze ten specjał? Całe szczęście TAK!
Paprykarz szczeciński produkowany między innymi przez firmę DEGA. Konserwę kupić możemy w większej ilości, ponieważ data przydatności to aż rok od produkcji. Zapewne wiele osób, które pamięta ten smak, najchętniej skonsumuje paprykarza w klasycznej formie kanapki. Mamy jednak alternatywę, by konserwa nie było tylko przekąską, ale częścią posiłku podczas obiadu, czy kolacji. Nasza propozycja idealnie sprawdzi się jako danie dla całej rodziny. Jest to PAPRKARZ ZAPIEKANY W CUKINII Z SEREM I PIETRUSZKĄ. Czas przygotowani to około 30 minut. Dla tego smaku – warto!
 
CO BĘDZIE POTRZEBNE:
  • 2 opakowania paprykarza szczecińskiego,
  • 4 nieduże cukinie,
  • 100 g sera cheddar,
  • pęczek natki pietruszki,
  • oliwa z oliwek, sól, pieprz, czosnek
I ZACZYNAMY:
  1. Odetnij „czapeczki” z cukinii, wydrąż i dopraw wnętrza – oliwą, solą, pierzem i czosnkiem – tak jak lubisz 😊
  2. Przygotowane cukinie wstaw do rozgrzanego piekarnika (190 stopni, czas: 15 minut)
  3. W międzyczasie przygotuj farsz: paprykarza wymieszaj z serem pokrojonym w kostkę oraz pietruszką. 
  4. Podpieczone cukinie wypełnij farszem. 
  5. Całość piecz jeszcze przez około 15 minut.
Jeśli w domu brakuje któregoś ze składników - przepis możesz nieco zmodyfikować 😊 Wszystko zależy od preferencji smakowych oraz… wyobraźni!
#zostanwdomu i gotuj z DEGĄ 😊

CENA: 1,49 – 1,99 (135G)

Produkty marki DEGA dostępne są w sieciach i dyskontach handlowych oraz mniejszych, prywatnych sklepach i hurtowniach spożywczych.




tagi: Paprykarz szczeciński ,