Olej z wiesiołka jest wyjątkowo bogaty w niezbędne dla organizmu nienasycone kwasy tłuszczowe (NNKT). Zawiera także szczególnie wartościowy, a rzadko występujący kwas gamma-linolenowy (GLA), któremu przypisuje bardzo szerokie spektrum działania, wykorzystując go w profilaktyce i terapii wielu schorzeń. Olej z wiesiołka zawiera także sterole roślinne oraz naturalną witaminę E.
Olej z wiesiołka od dawna ceniony jest za swoje wyjątkowe właściwości mające wpływ na zdrowie, samopoczucie i prawidłowy przebieg wielu życiowych procesów zachodzących w organizmie. Dzięki zawartości cennych składników, w tym wspomnianego GLA wykazuje między innymi działanie regulujące poziom cholesterolu, przeciwdziała miażdżycy, wspomaga odporność, chroni układ krążenia, obniża ciśnienie krwi, a także ułatwia odchudzanie.
Olej z wiesiołka ma delikatny smak, więc doskonale komponuje się z każdym daniem, nie dominując smaku potrawy. Idealnie pasuje do sałatek, surówek, dresingów, koktajli oraz wszelkich dań serwowanych na zimno lub do okraszania po przygotowaniu dań ciepłych. Można go także spożywać bezpośrednio.
Olej z wiesiołka Ol’Vita to produkt polski. Dostępny jest w butelce z ciemnego szkła, które chroni zawartość przed niekorzystnym wpływem światła i czynników zewnętrznych. Po otwarciu olej należy przechowywać w lodówce.
Marka: Ol’Vita
Pojemność: 100, 250, 500 ml
Sugerowana cena: 22 zł za 100 ml
www.Ol’Vita.pl