Nowości

Łosoś zapiekany z ryżem jaśminowym Britta

Poniedziałek, 12 marca 2018
Łosoś zapiekany z ryżem jaśminowym Britta to doskonała propozycja na pełnowartościowe i pyszne danie.
Składniki:
•    2 torebki ryżu jaśminowego marki Britta (200g)
•    500 g fileta z łososia
•    100 g sera żółtego
•    4 łyżki przecieru pomidorowego
•    marchewka
•    brokuł
•    pietruszka
•    kawałek selera
•    nieduży por
•    2 cebule
•    olej np. rzepakowy
•    spora szczypta mielonej słodkiej papryki
•    natka pietruszki
•    sól, pieprz, cukier


Wykonanie:
Fileta pokroić na mniejsze kawałki posolić i popieprzyć. Na niewielkiej ilości oleju lekko je podsmażyć. Warzywa obrać, umyć, pokroić w paski, a następnie poddusić na łyżce oleju, posolić. Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu, odsączyć na sitku, dodać przecier pomidorowy, uduszone warzywa oraz usmażone porcje ryby. Risotto doprawić solą, pieprzem, papryką i cukrem, lekko wymieszać, przełożyć do naczynia żaroodpornego, wygładzić powierzchnię posypać startym serem żółtym. Zapiekać w nagrzanym piekarniku ok. 20 min. Przed podaniem posypać natką.

Aby zapoznać się z pełnym asortymentem niezwykle smakowitych i wszechstronnych produktów marki Britta zapraszamy na stronę: www.britta.pl oraz na fanpage: www.facebook.com/HalinaiBrittaNaTropieDobregoSmaku.



tagi: Britta, przepisy kulinarne,