Konkursy

Wielkie święto kuchni włoskiej w Polsce

Czwartek, 08 marca 2018
Już w najbliższą sobotę, 10 marca na Podkarpaciu zapanuje prawdziwie włoski klimat. W Trzebownisku koło Rzeszowa rusza wielki konkurs Arte Culinaria Italiana. Amatorzy kuchni włoskiej będą mieli niepowtarzalną okazję, by na żywo podziwiać popisy najlepszych polskich kucharzy oraz umiejętności kulinarne gwiazd telewizji. Wstęp wolny – wszystkich serdecznie zapraszamy.
Ogólnopolski konkurs Arte Culinaria Italiana organizowany przez znanego mistrza kuchni Giancarlo Russo odbywa się już po raz XIII. Tegorczna edycja będzie miała miejsce 10 marca w malowniczym Trzebownisku koło Rzeszowa w hotelu Blue Diamond Active Spa. Zjedzie się tam 12 ekip złożonych z najlepszych kucharzy z całej Polski, którym udało się przebrnąć przez gęste sito eliminacji.

Konkurs będzie otwarty dla wszystkich odwiedzających. Oprócz kunsztu zawodowców, będzie można podpatrywać wyczyny kulinarne znanych postaci z telewizji, wśród nich Zygmunta Chajzera, Pawła Stasiaka i Andrzeja Grabarczyka. Gwiazd nie zabraknie także w jury. Zmagania uczestników oceniać będą między innymi Kurt Sheller, Teofilos Vafidis oraz Andrzej Polan.

Do hotelu Blue Diamond Active Spa będzie można przyjść w sobotę już o godzinie 10:00 rano. Wtedy to pierwsze ekipy profesjonalistów rozpoczynają pracę nad popisowymi daniami. O godzinie 12:00 przy stołach kuchennych staną ekipy gwiazd. Konkurs potrwa do godziny 16:00. W tym czasie będzie można poczęstować się prawdziwą włoską pastą, o którą zadba sponsor strategiczny – marka Barilla.


Arte Culinaria Italiana - Program
10 marca 2018, Trzebownisko Hotel Blue Diamond Active Spa
(wstęp wolny)


•    10:00 rozpoczęcie konkursu kucharzy profesjonlistów,
•    12:00 rozpoczęcie konkursu gwiazd,
•    16:00 zakończenie konkursu.


tagi: konkurs, Arte Culinaria Italiana, Barilla,