Z rynku FMCG

Debic wkracza w cukiernictwo na X targach Expo Sweet w Warszawie

Piątek, 23 lutego 2018
W dniach 25-28 luty w Warszawie odbędzie się dziesiąta edycja największych targów branży cukierniczej i lodziarskiej. Będzie to już dziesiąta edycja wydarzenia. Po raz pierwszy Debic wystąpi na stoisku pod własnym szyldem, prezentując odwiedzającym słodkie inspiracje serwowane przez uznanych cukierników.
Podczas wydarzenia przedstawione zostaną rozwiązania dedykowane specjalistom z branży cukierniczej. Goście będą mogli wymienić doświadczenia, poznać smaki potraw przygotowywanych przez wystawców, a także wziąć udział w organizowanych seminariach, szkoleniach czy konkursach.

Tego typu wydarzenia są doskonałą okazją do zaprezentowania rozwiązań skierowanych stricte do branży cukierniczej i lodziarskiej. Debic w swojej ofercie posiada produkty, które stanowią doskonałą bazę do przygotowywania znakomitych i przepysznych deserów. Dodatkowo nasza bita śmietana stanowi podstawę do przygotowywania nieziemskich słodkości. Goście będą mogli spróbować ich na naszym stoisku A50. Słodkości przygotowywać będą takie osobistości jak Paweł Mieszała, Michał Doroszkiewicz czy Tomek Deker – mówi Olga Andrzejewska, key account manager w Debic.

Oprócz śmietanek, maseł i baz deserowych używanych przez wymienionych wyżej Profesjonalistów, Debic zaprezentuje śmietankową i lekką bazę Debic Soft Ice, zawierającą 7% tłuszczu. Wyróżnia ją doskonały smak z subtelnie wyczuwalnym aromatem waniliowym, idealna trwałość i jednorodność oraz miękka, gładka i śmietankowa tekstura. Debic Soft Ice nadaje deserom lodowym świeży, biały kolor.

Na odwiedzających czeka również niespodzianka. Debic wprowadził na rynek nowość jaką jest masło skoncentrowane (bezwodne) z 99,8% tłuszczu mlecznego. Wyróżnia je biały kolor, brak zapachu i smaku, co powoduje że idealnie komponuje się z wszelkimi dodatkami smakowymi, a także doskonała konsystencja. Jest najlepszym surowcem do produkcji lodów, pralin, ganache i ciast, a lody wytworzone z dodatkiem tego masła topią się dużo wolniej nawet w wysokiej temperaturze.



tagi: Debic, targi, Expo Sweet,