Każdy z nas zna tradycyjne składniki, dzięki którym herbata nabiera wyjątkowego smaku i bardziej rozgrzewa. Należą do nich przede wszystkim cytryna, sok malinowy i przyprawy takie jak goździki, imbir, a także cynamon. Eksperci Ahmad Tea przygotowali kilka przepisów na rozgrzewające herbaty.
Herbata z cytryną• 1 torebka herbaty English Tradition Ahmad Tea London
• Sok z ½ cytryny
• Plasterki cytryny do ozdoby
• 2 goździki
• Szczypta cynamonu
Goździki i cynamon wrzucamy do zaparzonej mocnej herbaty English Tradition Ahmad Tea London, następnie odstawiamy ją, by nabrała intensywnego smaku. Po 3 minutach przelewamy napar przez sitko i dolewamy sok z cytryny. Na koniec ozdabiamy plasterkiem cytryny.
Herbata z malinami• Torebka Raspberry Indulgence Ahmad Tea London
• 3 łyżki syropu malinowego
• 5 mrożonych malin
• Cukier brązowy (opcjonalnie)
• 2 łyżki soku z cytryny
Zaparzamy herbatę zgodnie ze wskazówkami widniejącymi na opakowaniu, dolewamy syropu malinowego. Dorzucamy mrożone owoce i dolewamy sok z cytryny. Jeśli herbata jest mało słodka możemy dodać 2 łyżeczki cukru brązowego.
Herbata z przyprawami• 1 torebka herbaty Earl Grey Ahmad Tea London
• Plasterek korzenia imbiru koło 1 cm grubości
• Szczypta cynamonu
• 2 goździki
• 1 łyżka miodu gryczanego
Obieramy imbir, następnie rozgniatamy go w moździerzu i dodajemy do zaparzonej herbaty Earl Grey Ahmad Tea London. Dodajemy przyprawy. Kiedy herbata delikatnie ostygnie dodajemy łyżkę miodu (miód dodajemy do naparu o niższej temperaturze, by ten nie stracił swoich właściwości).
Więcej informacji znaleźć można na stronie
www.ahmadtea.pl