Skupiając się na składnikach odżywczych, często popadamy w monotonię, brak nam pomysłów na ciekawe propozycje dań. Dieta większości dzieci wygląda podobnie do diety osób dorosłych i niestety powiela te same błędy. Tłuszcze, cukry, mało owoców i warzyw, a do tego nie zawsze dbamy o jakość produktów i atrakcyjny wygląd posiłków. Nie wspominając już, że większość nie przywiązuje wagi do ciekawych, niebanalnych połączeń smaków. Zapominamy, że dzieci są wzrokowcami i atrakcyjny, kolorowy wygląd dań zachęci je do jedzenia. Dzieci z natury są ciekawe świata i smaków, dlatego warto zadbać o to, by mogły celebrować posiłek i jeść oczami.
Ciekawą formą urozmaicenia codziennej dziecięcej diety są wszelkiego rodzaju sałatki, bazujące na wysokiej jakości wędlinach i kiełbasach, takie jak: podwawelska ekstra, żywiecka i krakowska sucha, produkowane na bazie sprawdzonego, certyfikowanego surowca. To charakterystyczne produkty, które bazują na dużej zawartości mięsa i mieszance naturalnych, różnorodnych przypraw. Aromat wędlin z pewnością zachęci małych smakoszy, a różnorodność możliwości ich wykorzystania to świetna alternatywa dla małych niejadków, które często narzekają na nudne kanapki czy monotonne dania obiadowe.
Wspomniane wędliny są produktami promowanymi w ramach kampanii informacyjno-promocyjnej pt. „Linia produktów z Łukowa – Gwarancją Jakości QAFP”. Kampania promuje wędliny: kiełbasę krakowską suchą, podwawelską ekstra i żywiecką, certyfikowane w systemie QAFP, który gwarantuje wysoką jakość i naturalny smak produktów. Wędliny ze znakiem QAFP są rekomendowane w diecie dzieci, głównie ze względu na jakość surowca użytego do produkcji. Ten natomiast pochodzi z certyfikowanej hodowli, a sposób wytwarzania kiełbas jest kontrolowany na każdym etapie.
Więcej informacji:
www.odadojakosci.pl