Nowości

Sprytny sposób na jesienne chłody

Poniedziałek, 13 listopada 2017
Za oknem temperatury coraz niższe, a my szukamy sposobów, by się rozgrzać. W zimniejsze dni warto szczególnie ciepło pomyśleć o zupach – to sycący, a zarazem lekki i rozgrzewający posiłek. Każdy może stworzyć ich własną wersję – wystarczą ulubione dodatki, np. pełne witamin jesienne warzywa. Nie zapominajmy też, że bazą każdej zupy jest bulion – to od niego w dużej mierze zależy jej smak i to, czy stanie się naprawdę pełnowartościowym posiłkiem. Dlatego, jeśli nie mamy czasu przygotować go samodzielnie, sięgajmy tylko po wysokiej jakości półprodukty.
Jesień ma niewątpliwie sporo uroku – wciąż jeszcze cieszą nas słoneczne dni i piękne kolory liści. Jednak nawet, gdy świeci słońce, temperatury są coraz niższe i zdarza się, że wracamy do domu zmarznięci. Próbujemy różnych metod, by się rozgrzać. Koc to dobry pomysł, jednak jeszcze lepszym jest miska gorącej zupy.

Zupa to pożywny, kompletny i zbilansowany posiłek, który doskonale nasyci, a jednocześnie rozgrzeje. Dlatego właśnie jesienny sezon to dobry moment, by zupy znów częściej zaczęły gościć na naszych stołach. Zwłaszcza, że obecna pora roku obfituje w warzywa, które świetnie nadają się do ich przyrządzenia – np. dorodne dynie, buraki, cukinie czy kapusta – wszystkie pełne witamin i wartościowych składników odżywczych. Pamiętajmy jednak, że podstawą dobrej zupy jest dobry bulion. To on jest bazą, która podkreśla smak naszych ulubionych dodatków: warzyw, mięsa czy makaronów.

Sprytny sposób na rozgrzewającą zupę

Przygotowanie wywaru zajmuje jednak zwykle sporo czasu, którego wciąż nam brakuje.  Dlatego warto sięgnąć po koncentraty bulionu Krakus. Do wyboru mamy warzywny, oparty na tradycyjnej kompozycji warzyw oraz drobiowy. Obie propozycje Krakusa stworzone zostały w oparciu o starannie wypracowaną recepturę i mają czysty skład – nie zawierają zagęstników, glutaminianu sodu, ani konserwantów. Dzięki temu gwarantują potrawom tradycyjny smak i aromat pysznego bulionu. Jednocześnie innowacyjna, płynna forma sprawia, że z ich pomocą szybko i wygodnie stworzymy zarówno klarowny rosół, jak i aksamitnie kremową zupę, a także wiele innych potraw – wystarczy wlać do garnka, dodać wodę i ulubione dodatki. Talerz gorącej zupy z bulionem Krakus to naprawdę sprytny sposób na jesienne chłody.

Sugerowana cena półkowa:
Koncentrat Bulionu Drobiowego Krakus: ok. 4,59zł, pojemność: 300 ml
Koncentrat Bulionu Warzywnego Krakus: ok. 4,59zł, pojemność: 300 ml



tagi: Krakus, bulion, koncentrat,