Nowości

Pierogi z kapustą i grzybami JAWO

Środa, 11 października 2017
Pierogi z kapustą i grzybami to polski specjał, który jest doskonałą propozycją na pyszny obiad, pełen leśnego aromatu. To smaczne danie przypadnie do gustu nie tylko miłośnikom prawdziwie tradycyjnej kuchni, ale wszystkim, którzy lubią dobrze i syto zjeść. Pierogi z kapustą i grzybami to jedna z potraw staropolskich, a z ich powstaniem związana jest nawet legenda. Głosi ona, że pewien zakonnik i przeor klasztoru w Kijowie przejeżdżając przez Podkarpacie musiał stworzyć syty posiłek, a jedyne co miał do dyspozycji to mąka, kapusta i grzyby. Nie mając wyjścia postanowił połączyć wszystko w całość i w ten sposób powstały właśnie pierogi z kapustą i grzybami.
Tym, którzy mają ochotę na ten tradycyjny  smak, a nie mają możliwości bądź czasu, aby przygotować potrawę własnoręcznie, z pomocą przychodzi firma Jawo.  Pierogi z kapustą i grzybami Jawo są ręcznie robione i smakują, jak domowe! Mają pyszne i sprężyste ciasto nadziane wyśmienitym farszem wypełniającym obficie każdego pierożka. Farsz został przygotowany z leśnych grzybów oraz kiszonej kapusty doprawionej naturalnymi przyprawami, dodającymi całości niepowtarzalnego charakteru.

Pierogi z kapustą i grzybami Jawo przygotowuje się błyskawicznie - wystarczy gotować je przez około 12 minut. Podczas gotowania nie rozpadają się i nie tracą sprężystości.

Nie zawierają substancji konserwujących oraz sztucznych barwników. Pierogi z kapustą i grzybami Jawo to kwintesencja tradycyjnej domowej kuchni. Ich sekretne receptury, idealnie dobrane proporcje składników, ręczna robota i dobry skład bez konserwantów i dodatków chemicznych, gwarantują zawsze wyśmienitą jakość i wspaniały smak.

Firma: Jawo Sp. z o.o.
Produkt: Pierogi z kapustą i grzybami
Gramatura: 450g.
Cena: ok. 6,8 zł.



tagi: JAWO, pierogi z kapustą i grzybami ,