Technologia

Ekspres dla gastronomii o niewielkich rozmiarach, a wielkich możliwościach

Czwartek, 28 kwietnia 2016
Rozterką niejednego właściciela kawiarni czy restauracji jest zapewnienie gościom wyśmienitej kawy najwyższej jakości, o wyjątkowym smaku i aromacie. Dodatkowym wyzwaniem bywają ograniczenia przestrzeni, w której musi znaleźć się wiele sprzętów – od wielofunkcyjnego blendera, poprzez kruszarkę do lodu aż po wyciskarkę do soków i nieodzowny ekspres.
Na potrzebę efektywnego zarządzania przestrzenią w lokalu i oferowania kawy o powtarzalnej, wysokiej jakości swoim nowym produktem odpowiada Nespresso. Aguila 220 – młodsza siostra wcześniejszego modelu o podobnej nazwie – to profesjonalny ekspres dla gastronomii o niewielkich wymiarach i zaawansowanej technologii. Maszyna zaprojektowana została, aby zaspokoić potrzeby hoteli, restauracji, kawiarni, cukierni i piekarni. Prosta w użyciu, pozwala za jednym dotknięciem przygotować niezliczone przepisy kawowe, trafiając w gust każdego z gości.

Co unikalne - Aguila 220 łączy funkcjonalność z eleganckim designem oraz trwałą konstrukcją, dając możliwość przygotowania szerokiego asortymentu receptur kawowych. Dwie głowice umożliwią przygotowanie jednocześnie czterech kaw, dając możliwość serwowania 4.000 filiżanek miesięcznie. Doskonałe spienianie mleka na ciepło i na zimno (regulacja temperatury i gęstości), 3 zaprogramowane rozmiary kaw czarnych (ristretto, espresso i lungo) oraz 4 receptury na bazie mleka (każda pod osobnym przyciskiem) to tylko niektóre z wartości dodanych, jakie oferuje ekspres. Maszyna posiada też dodatkowy guzik do jednego z 12 oryginalnych kreacji kawowych, a także możliwość przygotowania samej gorącej wody, co doskonale przydaje się do innych napojów.

Ekspres oferuje też szereg innych udogodnień – dzięki kapsułkom możliwe jest precyzyjny kontrola liczby wypitych kaw, obsługa lokalu otrzymuje wsparcie w postaci szkoleń i serwisu maszyny, a sam ekspres posiada tryby energooszczędne, w które maszyna przechodzi po ustawionym okresie bezczynności. Do tego elegancki stalowy kolor ekspresu Aguila 220 sprawia, że urządzenie wygląda imponująco zza kawiarnianej lady.

- Współpraca z klientami biznesowymi to dla nas fascynujące wyzwanie, dlatego jesteśmy podekscytowani, mogąc rozszerzyć naszą linię B2B o innowacyjny i kompaktowy ekspres Aguila 220 – powiedział Reto Bruegger pełniący funkcję Global B2B Head w Nestlé Nespresso SA. – Aguila jest odpowiedzią na potrzeby naszych partnerów, dostarczając im kawę najwyższej jakości, różnorodność mieszanek oraz wygodę użytkowania i serwis na najwyższym poziomie. To ekspres, z którego będą zadowoleni zarówno właściciele lokali, jak i ich klienci – dodał.

Ekspres Aguila 220 uzupełnia oferta 11 mieszanek kaw Grand Cru najwyższej jakości. Rodzaj użytych w nich ziaren kawowca, stopień ich palenia i zmielenia zostały precyzyjnie dobrane, aby otrzymywać za każdym razem idealną filiżankę kawy. Hermetyczna kapsułka, w której owoce zamknięte zostały zaraz po zmieleniu, pozwala chronić aromaty i zachować świeżość aż do momentu zaparzenia kawy.

Aguila 220 dostępna jest w ofercie Nespresso dla biznesu zarówno w sprzedaży, jak i w formie dzierżawy. Więcej informacji na: https://www.nespresso.com/pro/pl/pl/.
Ekspres otrzymał także wyróżnienie w kategorii „Wyposażenie sali restauracyjnej i baru” podczas Międzynarodowych Targów Gastronomicznych Eurogastro 2016.



źródło: nestle.pl


tagi: ekspres , gastronomia ,