Galeria Foto/Video - kraj

Nowe kostki Vegeta z nową ambasadorką

Piątek, 23 maja 2014 Autor: Maja Święcka,
W środę 21 maja w Villi Foksal, odbyła się konferencja prasowa podczas której przedstawiciele firmy Podravka zaprezentowali nową linię produktów w portfolio Vegety – kostki rosołowe. Dziennikarzom przedstawiona została także nowa ambasadorka Podravki – Kinga Paruzel. Podczas zaaranżowanego w Villi Foksal pokazu kulinarnego Kinga miała okazję udowodnić, że gotowanie jest nie tylko jej pasją, ale również nieprzeciętną umiejętnością.

W spotkaniu z dziennikarzami uczestniczyli Hrvoje Puhalo, Dyrektor Marketingu oraz Hanna Dulczewska, Senior Group Brand Menedżer, którzy w kilku słowach opowiedzieli o sukcesie firmy Podravka.

Kwintesencja walorów smakowych Vegety

Najważniejszym punktem programu była prezentacja nowego produktu: kostek rosołowych w trzech smakach: drobiowym, wołowym i warzywnym, dostępnych w opakowaniach po 60 i po 120 gram. Wprowadzenie kostek jest naturalną konsekwencją ekspansji na polskim rynku marki Vegeta, lidera przypraw uniwersalnych. Kostki Vegety są gwarancją jakości. Idealnym rozwiązaniem dla podkreślenia smaku i aromatu wielu dań. Nowa linia produktowa wyróżnia się również estetycznym opakowaniem, ułatwiającym konsumentom wybór odpowiedniego smaku. Przy tej okazji Podravka zamierza przekonywać Polaków do korzystania z walorów kostek nie tylko przy gotowaniu zup, ale także sosów, mięs czy potraw wegetariańskich. W tych i wielu innych działaniach firmę wesprze od teraz - w roli ambasadorki - Kinga Paruzel. Tym bardziej, że w 2014 roku na polskim rynku pojawiły się także inne produkty Podravki – Ajvar domowy oraz marynaty w trzech smakach: pikantnym, czosnkowym i klasycznym.

Zapach pomidorów z południa w Oranżerii

Podczas pokazu kulinarnego Kinga Paruzel przygotowała zupę krem z pomidorów oraz lekkie risotto z groszkiem i serem mascarpone. Już 10 minut później w oranżerii zaczął dominować zapach pomidorów Podravki, przywodzący na myśl kulinarne, soczyste południe Europy. Kinga przygotowała prawdziwą ucztę dla zmysłów. Efekt końcowy był wyjątkowo pyszny. Dziwić może jedynie, jak szybko można wyczarować tak smaczne potrawy. A może jednak nie, skoro Kinga wykorzystała do gotowania kostki rosołowe Vegety? Szybko, ale nie kosztem smaku.

Więcej na: http://www.podravka.pl/

tagi: Podravka , Vegeta ,